Es crea l'Associació Espigalls del Garraf

09.07.2014 20:00

La primera junta de l’Associació Espigalls del  Garraf està encapçalada per, la Montse Marcé de la Sínia Pujadas, que n’és la presidenta,  la Remei Gimeno de la Sínia Sant Gervasi com a vicepresidenta i en Ricard Huguet de les Casetes de Ribes el Secretari, i tres vocals, en Josep Alsina, en Jordi Baig i en Pere Borrero. La seu de l’associació Espigalls del Garraf, és a l’av. Cubelles, 88 de Vilanova i la Geltrú.

L'Associació Espigalls del  Garraf, està formada per pagesos i pageses de totes les edats que viuen i treballen a l’horta del Garraf. La seva principal finalitat, és la promoció del cultiu, la comercialització, la transformació i el consum dels espigalls del Garraf basant-se en criteris de qualitat i proximitat.

L'Associació es proposa treballar per aconseguir la IGP d’aquest producte tradicional de l’horta de la nostra comarca i afavorir d’aquesta forma el treball de la pagesia local que produeix i cultiva tot un conjunt de productes d’horta a la plana del Garraf.

Amb el propòsit de conservar i impulsar el cultiu dels espigalls dins del Garraf, es vol millorar les varietats existents d’espigalls que es cultiven al Garraf, així com optimitzar les pràctiques culturals associades a aquestes, i consolidar una marca de qualitat associada al producte i a la seva procedència.

Fomentar el consum dels espigalls, espigallets o brotons del Garraf, implica que aquest producte sigui concebut com un aliment singular i de qualitat alimentaria de primer ordre.

Es repte és donar-los a conèixer, no només als consumidors del Garraf, si no a d’altres indrets de Catalunya o fora del país i promocionar el seu consum.

El naixement d’aquest nou col·lectiu és la conseqüència de la confluència d’objectius tant públics com privats, els dels pagesos de  la comarca i Node Garraf, Agència de Desenvolupament, impulsora de la Xarxa Productes de la Terra-Garraf que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.